preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

Nova cesta 53; telefon: (051) 703 910; email: rkj@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
Zgrada Volosko: (051) 701 279
Područne škole: Ičići (051) 704 311; Veprinac (051) 299 082
Ovo je portal vijesti rada škole koji stvaraju učenici, učitelji i suradnici.
Sve važne trajnije obavijesti nalaze se na Vršnom web mjestu škole (otvara novi prozor preglednika).


Suradnja škole i grada

Grad Opatija u svome proračunu osigurava dodatna sredstva za poboljšanje pedagoškog standarda Škole, a roditelji participiraju u financiranju dodatnih programa Škole. Zahvaljujući tom modelu financiranja pedagoški standard naše Škole je visok i na javnim skupovima kao pozitivan primjer Opatija je često isticana od ravnatelja Škole gospodina Fredija Glavana.


Vijesti o suradnja s gradom

Još jedna generacija bivših učenika škole slavila obljetnicu

Autor: Fredi Glavan, 3. 9. 2018. 11:35

Eto i ravnateljev 8.d se našao 31. kolovoza u našoj školi koja se tada zvala drugačije. Lijepo smo se družili i zapravo mi otvorili novu školsku godinu prije sadašnjih učenika. :-)

 [više]

OPATIJSKI SPORTSKI DAN - Ponedjeljak 10. rujna 2018.

Autor: Fredi Glavan, 23. 8. 2018. 22:50

Video najava: https://youtu.be/JGyA9WNiIT8

 [više]

Grad Opatija i sljedeće školske godine pomaže u nabavci udžbenika

Autor: Fredi Glavan, 28. 5. 2018. 12:09

Izvor: http://www.opatija.hr/hr/vijesti/novosti/grad-opatija-i-sljedece-skolske-godine-pomaze-u-nabavci-udzbenika,5081.html

Datum: 24.5.2018.

Kako bi učenicima i roditeljima pomogli u nabavci udžbenika za obvezne predmete te rasteretili njihov kućni budžet, Grad Opatija će i za sljedeću školsku godinu, a organiziranim prikupljanjem ovogodišnjih školskih udžbenika, osigurati učenicima osnovne škole s prebivalištem na području Grada Opatije besplatne školske udžbenike i radne bilježnice za obvezne predmete, ali uz uvjet da vrate prošlogodišnje.

Opatija će se tako pridružiti praksi mnogobrojnih europskih zemalja gdje učenici na početku školske godine dobivaju udžbenika koje na kraju školske godine moraju vratiti.

Ova se gradska odluka odnosi na sve učenike s prebivalištem na području Grada Opatije, neovisno koju osnovnu školu pohađaju – u Opatiji, Lovranu ili negdje drugdje.

Učenici koji ne vrate cijeli komplet obveznih udžbenika neće moći ostvariti pravo na dodjelu kompleta udžbenika za obvezne predmete i nabavu radnih bilježnica za sljedeću školsku godinu, odnosno pravo na sufinanciranje srednjoškolskih udžbenika u visini od 750 kuna koje će imati učenici sada osmih razreda.

Nakon što se vrate udžbenici, škola će utvrditi broj nedostajućih udžbenika i radnih bilježnica te popis dostaviti gradskom odjelu koji će ih tijekom ljeta nabaviti te će učenike kompleti za obvezne predmete dočekati u školama na početku školske godine. Iznimka su učenici koji pohađaju ostale osnovne škole, dakle one izvan Opatije i Lovrana, a kojima će se udžbenici sufinancirati u visini od 300 kuna za niže te 500 kuna za više razrede, kao i komplet radnih bilježnica za obvezne predmete, a koje će nabaviti Grad Opatija.

Nabava nedostajućih udžbenika i radnih bilježnica financirat će se i proračuna Grada Opatije, a prikupljanje udžbenika provest će se u suradnji opatijske osnovne škole i gradskog Upravnog odjela za financije i društvene djelatnosti.

Detaljne informacije o mjestu i vremenu preuzimanja prošlogodišnjih udžbenika objavit će se na vrijeme i to na mrežnim stranicama Grada Opatije, a i roditeljima će se na kućnu adresu uputiti obavijest.

 

Unaprijed se svima zahvaljujemo u sudjelovanju!

 [više]

Likovno literarni natječaj „DOBRO DOŠLI U OPATIJU“ Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tanja Sudiskas, 3. 5. 2018. 15:43

Društvo „Naša djeca“ Opatija i Dječje gradsko vijeće Grada Opatije raspisali su natječaj kreativnih radova namijenjen djevojčicama i dječacima u dobi  od 5 do 15  godina s područja grada Opatije i susjednih općina Lovrana i Mošćeničke Drage pod nazivom “Dobro došli u Opatiju”.

Natječaj traje od 15.ožujka do 10. lipnja 2018. 

 [više]

OPATIJSKI DJEČJI DAN - PROGRAM za petak, 4. svibnja 2018.

Autor: Fredi Glavan, 1. 5. 2018. 17:35

 [više]

PROJEKT SUFINANCIRANJA TROŠKOVA ŠKOLSKE PREHRANE ZA DJECU U POTREBI U OSNOVNIM ŠKOLAMA – ZAKLADA HRVATSKA ZA DJECU

Autor: Fredi Glavan, 15. 3. 2018. 12:07

 [više]

Zahvalnica školi od DND Opatija

Autor: Fredi Glavan, 13. 12. 2017. 11:41

 [više]

MALI POKLON IZNENAĐENJE GRADA povodom Sv. Nikole: PEPELJUGA u Centru Gervais (terenska nastava za 4. razred)

Autor: Fredi Glavan, 5. 12. 2017. 08:23

Povodom blagdana Svetog Nikole
Kazališna predstava za djecu, 3+
Charles Perrault:
PEPELJUGA
Teatar Naranča, Pula
Utorak, 5. prosinca 2017. u 10.30 sati / Centar Gervais, Opatija

Adaptacija i režija: Majkl Mikolić / Glazba: Marijan Jelenić / Scenografija: Breza Žižović / Kostimografije: Neven Mihić/ Koreografije: Andrea Gotovina/ Tekstovi songova: Luka Juričić / Asistent scenografa: Lena Modrušan / Tehničko vodstvo: Toni Modrušan / Uloge: Mateja Šimunić, Franjo Tončinić, Monika Mihajlović, Saša Ergotić, Bojana Babajić, Ugo Korani, Luka Juričić, Ivona Bulešić, Linda Kliman, Ana Božinović, Ena Bratić, Gea Modrušan, Roberta Stevanović

Trajanje: 42 min

Na repertoaru Teatra "Naranča" svoje je mjesto našao još jedan klasik: bajka o Pepeljugi, lijepoj djevojci koja je ostala bez roditelja, i sada živi s maćehom i razmaženim polusestrama. U životu u kojem nema pravo na svoje djetinjstvo, već je u svojoj kući sluškinja, jedinu radost pronalazi u svojim prijateljima miševima. Rasplesano i raspjevano društvo i njena mašta ulijevaju joj nadu da će njen život doživjeti promjenu.

Tračak nade u bolju budućnost Pepeljugi donosi bal na kojemu će šarmantni princ odabrati svoju buduću ženu, međutim maćeha joj uskraćuje odlazak i čini se kako za Pepeljugu nema svjetlije budućnosti. Ipak njene suze ganu dobru vilu i čarolijom omogućava Pepeljugi odlazak na bal, ali samo do ponoći.

Na balu princ nije mogao odoljeti njenoj ljepoti i dobroti, te se rađa iskrena ljubav koju prekidaju ponoćna zvona. U bijegu Pepeljuga gubi staklenu cipelicu, a princ se daje u potragu vlasnice cipelice koja mu je očarala srce.

Ljubav i veselje zavladaju carstvom kada princ pronađe Pepeljugu i na kraju ona i prijatelji odlaze na dvor u bolji život.

 

 [više]

PREDAVANJE DND povodom Međunarodnog dana djevojčica 11. listopada

Autor: Fredi Glavan, 10. 10. 2017. 21:29

Generalna skupština Ujedinjenih naroda je 19. prosinca 2011. godine usvojila Rezoluciju 66/170 kojom je proglasila 11. listopada Međunarodnim danom djevojčica (IDGC) s ciljem priznavanja prava djevojčica i njihovih jednakih mogućnosti diljem svijeta.

Danas u svijetu živi više od 850 milijuna djevojčica. Gotovo je 70 posto žena i djevojaka koje žive u siromaštvu. Procjenjuje se da čak 17 milijuna djevojčica u svijetu nikada neće stupiti u školsku učionicu.

Brojna istraživanja su pokazala da obrazovanje ima vrlo značajnu ulogu kako za društvo, tako i za djevojčice. Školovanje, a naročito srednje obrazovanje, ima trajni pozitivan efekt i utječe na smanjenje siromaštva, promoviranje jednakosti i promjenu ograničavajućih društvenih normi.

Djevojke moraju imati pravo odlučivati što će sa svojim tijelima, kada će se udati i kada će imati djecu. To mora postati jasno i svim svjetskim vođama, ako želimo iskorijeniti siromaštvo.

Ove godine obilježili bi ovaj dan na način da sedmi i osmi razredi osnovnih škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija i Viktora Cara Emina Lovran sudjeluju u parlaonici/debati na temu "Položaj djevojčica u svijetu".

Gost bi bila asistentica na kulturalnim studijima i volonter iz Centra za ženske studije mag.cult. i mag. teologije Greta Grakalić Rački.

Susret je zamišljen tako da za početak, gđica. Grakalić Rački održi predavanje na temu "Položaj djevojčica u svijetu" (obrazovanje, rad, mogućnost slobodnog izbora i dr.).

Zatim, bi učenike podijelili u dvije grupe (grupa za i grupa protiv) koje bi debatirale na temu poštuju li se prava djevojčica u svijetu i u kojoj mjeri.

 [više]

Održan okrugli stol u okviru projekta Opatija – grad jednakih mogućnosti

Autor: Lidija Jukić, 5. 6. 2017. 10:44

Grad Opatija i  Osnovna škola Rikard Katalinić Jeretov Opatija organizirali su 29. svibnja 2017. godine okrugli stol na temu „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama“, a u okviru projekta Opatija - grad jednakih mogućnosti. Organizacija okruglog stola je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

 [više]

100 djece 100 želja

Autor: Fredi Glavan, 16. 5. 2017. 14:27

U sklopu obilježavanja i proslave 100-te godišnjice osnutka Lions Club International-a  Distrikt 126 Hrvatska, kojem pripada i LC Opatija odlučio je, među inim manifestacijama, pokrenuti akciju "100 djece 100 želja".

Akcija je  zamišljena na način da 100 djece, različite dobi, vrtićke, osnovnoškolske, u svakom gradu u kojem postoji Lions klub, na većem slikarskom platnu, naslika svoju želju za mir u svijetu i svijet bez gladi i da ispod slike napiše svoje ime.

Sva naslikana platna iz Distrikta nas 1. Vice Guverner odnijeti će na

100. konvenciju Lions Club Internationala u Chicago

i tamo ih predati sjedištu Organizacije,

Danas je upriličena predaja platna predstavnicima Lions kluba Opatija

gospođi Dr. sc. Andreji Rudančić (Predsjednica Lions kluba Opatija) i

gospodinu Frani Miki (Tajnik Lions kluba Opatija).

 

Pohvaljujemo angažiranost naše kolegice Vanje Kusturin Zukić, koja je koordinirala tijekom izrade platna.

Zahvaljujemo našim učenicima/cama na prekrasnim crtežima na platnu.

Nešto više o već završenim akcijama možete naći na poveznici Lions Hrvatska | Služimo!

 

 [više]

DAN ŠKOLE

Autor: Saša Bačić, Bojana Lanča, 12. 5. 2017. 09:20

Dan škole obilježili smo  4. svibnja 2017. godine u poslijepodnevnim satima bogatim programom u novootvorenom KTC „Gervaisu“.
U programu su sudjelovali:

  • školski zbor pod voditeljstvom prof.Marine Dadić
  • lutkari pod voditeljstvom učiteljice Dolores Mance
  • glazbeno-scenska skupina 4. c razreda pod voditeljstvom učiteljice Ljerke Knežević
  • glazbeno- scenska skupina PŠ Ičići pod voditeljstvom Bojane Lanča i Ingrid Maleš
  • PŠ Veprinac pod voditeljstvom učiteljica Sanje Albaneže, Tatjane Bonazza-Čekada i Ljiljane Božičević
  • produženi boravak PŠ Ičići pod voditeljstvom učiteljice Marine Mavrinac Matulja s posebnim gostom Duškom Jeličićem Duletom
  • radionica RiRock
  •  Star(i) Band – Fredi Glavan, Suzana Ravaršan i Petra Štiglić uz posebne goste i suradnike:  Zdravka Tomića, Luku Totara, Nikolu Jovanovića
  • posebni gosti - RiSdance

Bojana Lanča, voditeljica KUD-a

 [više]

12. OPATIJSKI DJEČJI DAN

Autor: Saša Bačić, Bojana Lanča, 12. 5. 2017. 09:13

Opatijski dječji dan proslavljen je 4. svibnja 2017. godine u novom Kulturno- turističkom centru „Gervais“. Svi učenici naše škole okupili su se u velikoj dvorani „Gervais“ gdje ih je pozdravio opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić te dječja gradonačelnica Petra Deranja.  Plesnim i glazbenim točkama predstavila su se opatijska djeca iz  Dječjeg vrtića Opatija, Mažoretkinje Grada Opatije, učenik naše škole Dominik Brnčići skladbama na harmonici te učenica Natali Ružić iz Glazbene škole „ Mirković“. 

Grad Opatija je učenike naše škole nagradio i prikazivanjem filma „Ljepotica i zvijer“, a nakon prigodne zakuske učenici predmetne nastave zabavu su nastavili na Disco partyju uz DJ Lucu Montecchija.

Bojana Lanča, prof.

 [više]

Dan ružičastih majica

Autor: Maja Maravić, Saša Bačić, 22. 2. 2017. 11:04

Svake posljednje srijede u mjesecu veljači obilježavamo Dan ružičastih majica. Ovaj je dan nastao kao podrška dječaku koji je bio izložen vršnjačkom nasilju upravo zbog dolaska u školu u ružičastoj majici. Ispostavilo se kako je ta majica simbolizirala dječakovu potporu teško bolesnoj majci što je ujedno i razlog zašto se nosi ružičasta boja. 
U našoj smo školi jučer, 22. veljače 2017. godine, obilježili Dan ružičastih majica. Naši su učenici i učitelji ružičastom majicom pokazali da se protive vršnjačkom nasilju. Kako bismo bili prepoznatljivi, ove smo godine svakom učeniku i učitelju napravili ružičastu papirnatu kapicu kao uspomenu na ovaj dan. Kapice je za svih izradila učiteljica Vanja Kusturin Zukić zajedno s našim učenicima.

 [više]

Zajednička likovno-kreativna radionica Kluba 60+

Autor: Saša Bačić, Vanja Kusturin Zukić, 6. 12. 2016. 08:52

6.12.2016. Likovno-grafička grupa u suradnji sa likovnom radionicom Kluba 60+ iz Opatije i Crvenim križem Opatija održala je u našoj školi zajedničku likovno-kreativnu radionicu. Učenici i umirovljenici zajedno su zamatali kutije i stvarali kreativne i šarene poklone. Od poklona izradilo se Božićno drvce na panou škole. Suradnja se nastavlja a sljedeća radionica biti će u njihovim prostorijama gdje će se izrađivati karnevalske maske.

Vanja Kusturin Zukić

 [više]

Božićna zbivanja u Gradu Opatija

Autor: Fredi Glavan, 5. 12. 2016. 11:12

Pročitajte što Grad Opatija organizira u vrijeme Božića

 

 

 [više]

Svjetski dan animacije i Festival Opatija

Autor: Fredi Glavan, 26. 10. 2016. 15:20

 

Svjetski dan animacije (The International Animation Day) utemeljen je 28. listopada 2002. godine u spomen na dan kada je Emile Reynaud 1892. u Parizu organizirao prvu projekciju animiranog filma na celuloidnoj vrpci. Taj dan obilježava se u pedesetak zemalja svijeta.

Ove godine FESTIVAL OPATIJA prvi se puta uključuje u obilježavanje Svjetskog dana animacije, i to maratonom animiranih filmova, u suradnji s Filmsko-kreativnim studijem VANIMA iz Varaždina.
VANIMA se bavi izradom animiranih filmova s djecom i mladima, a od 2010. godine organizira VAFI - internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Varaždin. VAFI festival njeguje isključivo univerzalne i trajne vrijednosti te stvaralaštvo djece i mladih. 

Između ostalih, upravo najbolji kratkometražni animirani filmovi s VAFI-ja bit će prikazani 28. listopada, od 12 do 18 sati u Kulturnom domu Zora u Opatiji. 
Pozivamo djecu svih uzrasta da nam se pridruže na ovom animiranom maratonu, ali i roditelje da vide kako izgledaju animirani filmovi kada ih stvara dječja mašta.

Ulaz je slobodan!

S poštovanjem,

Festival Opatija

Facebook event: https://www.facebook.com/events/182573998865094/ 

 [više]

AKCIJA SAKUPLJANJA PAPIRA

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 24. 10. 2016. 11:57

 

U petak, 28. listopada 2016., održat ce se prva

AKCIJA SAKUPLJANJA PAPIRA

 

 

 [više]

OPATIJA – GRAD JEDNAKIH MOGUĆNOSTI

Autor: Fredi Glavan, 21. 10. 2016. 22:24

 

OPATIJA – GRAD JEDNAKIH MOGUĆNOSTI

KORISNIK: GRAD OPATIJA

PARTNER: OSNOVNA ŠKOLA RIKARD KATALINIĆ JERETOV OPATIJA

Svrha uključivanja pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju u Osnovnoj školi Rikard Katalinić Jeretov Opatija je stvaranje jednakih mogućnosti za učenike s teškoćama u razvoju čime se omogućava aktivno uključivanje te skupine učenika u sve nastavne aktivnosti zajedno s ostalim vršnjacima u razredu. U partnerstvu sa Školom i u školskoj godini 2016/2017. cilj je stvoriti jednake uvjete za učenike s teškoćama u razvoju u redovnoj nastavi, i to za dvoje učenika koji imaju Rješenje o primjerenom obliku školovanja.

 

Ciljevi i očekivani rezultati projekta;

- pružiti potporu uključivanju dvoje učenika s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskoj ustanovi kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješniju socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje odnosno kako bi uspješno savladali školski program te završili razred

- Zapošljavanje i edukacija (po potrebi) dvoje pomoćnika u nastavi u školskoj godini 2016/2017. za dvoje učenika u osnovnoškolskoj ustanovi

 

Ukupna vrijednost projekta i iznos koji sufinancira EU (u HRK)

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA 87.550 KUNA

BESPOVRATNA SREDSTVA EU 70.040 KUNA

SREDSTVA GRADA OPATIJA 17.510 KUNA 

Razdoblje provedbe projekta od 24.kolovoza 2016. – 23.kolovoza 2017.

 [više]

Projekt "Osiguranje prehrane djece u osnovnim školama" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Bačić, 15. 9. 2016. 10:58

Grad Opatija objavljuje JAVNI POZIV -

za Projekt Osiguranje prehrane djece u osnovnim školama za školsku godinu 2016./2017.

Natječaj otvoren zaključno sa 20.9.2016.

Priloženi dokumenti:

Odluka prehrana djece - ZA WEB
Obrazac zahtjeva
Obrazac Prilog 4

 [više]

Opatijski sportski dan 2016.

Autor: Fredi Glavan, 8. 9. 2016. 08:50

 

 [više]

LIBURNICON 2016 u našoj Školi

Autor: Fredi Glavan, 25. 7. 2016. 09:59

Liburnicon

Jedanaesti Festival znanstvene fantastike i fantastike Liburnicon održat će se od 19. od 21. kolovoza 2016. u posebno uređenom prostoru Osnovne škole R. K. Jeretov u Opatiji. Organizatori su, kao i svake godine do sada, pripremili izrazito bogat program u kojem je poseban naglasak stavljen na ravnotežu između ozbiljnih i zabavnih sadržaja. To je, uz jedinstvenu atmosferu, jedna od glavnih karakteristika Liburnicona, a ujedno i osobina koja ga je učinila pretpoznatljivim u cijeloj Hrvatskoj, ali i šire. 

 [više]

Primanje kod Gradonačelnika - najuspješniji učenici/ce i njihove mentorice

Autor: Fredi Glavan, 27. 6. 2016. 18:41

ZAHVALA ŠKOLE

 

Poštovani gospodine Gradonačelniče,

 

u svoje osobno ime, ime Škole i najuspješnijih učenika/ca s mentoricama, zahvaljujem na izvanrednom prijemu u Vijećnici Grada Opatije dana 27. lipnja 2016.

 

Riječi koje ste izgovorio pred djecom i odraslima su bile inspirativne i pokazuju pravu vrijednost suradnje Grada i Škole, na čemu smo Vam posebno zahvalni.

Ravnatelj: Fredi Glavan

 

(Za pregled svih fotografija birajte više)

 

 [više]

Obavijest roditeljima i učenicima osnovne škole o su/financiranju obveznih udžbenika i radnih bilježnica za školsku godinu 2016/2017.

Autor: Fredi Glavan, 14. 6. 2016. 14:23

From: Andrea Brumnjak [mailto:andrea.brumnjak@gmail.com]
Sent: Monday, June 13, 2016 12:02 PM
To: OŠ RKJ Opatija - Tajnica
Subject: Obavijest o su/financiranju udžbenika

 

Obavijest roditeljima i učenicima osnovne škole o su/financiranju obveznih udžbenika i radnih bilježnica za školsku godinu 2016/2017.

Učenicima koji  ostvaruju pravo na besplatnu marendu i/ili produženi boravak prema Odluci o socijalnoj skrbi i zdravstvenoj zaštiti (SN PGŽ 8/14, 37/15), financirati će se nabava nedostajućih udžbenika koje nisu uspjeli razmijeniti i obveznih radnih bilježnica, uz uvjet da su vratili udžbenike čija nabava im je financirana prošle školske godine. Financiranje se ne odnosi na nabavu školskog pribora, niti bilo kojeg drugog materijala, već samo na nabavu obveznih udžbenika i radnih bilježnica prema popisu škole.

 

Postupak je sljedeći:

1.  Zahtjevi za izdavanje suglasnosti za su/financiranje troškova nabave udžbenika predaju se na obrascu koji je dostupan u pisarnici i na web stranici Grada Opatije. Zahtjevi će se primati u razdoblju od 22. kolovoza do početka školske godine u pisarnici Grada Opatije, zajedno sa zahtjevima za ostvarivanje prava na besplatnu marendu i/ili produženi boravak.

2. Roditelji imaju slobodan izbor pri načinu odabira kupnje udžbenika te udžbenike mogu odmah naručiti i platiti.

3. Po odobrenoj suglasnosti, sredstva za su/financiranje udžbenika doznačit će se na IBAN bankovnog računa podnositelja zahtjeva, uz predočenje plaćenog računa.

Za sve dodatne informacije i pojašnjenja, možete kontaktirati stručne službe Grada na tel. 680 146 i  680 145.

 

 [više]

Pomoć Vijeću roditelja oko razmjene udžbenika

Autor: Fredi Glavan, 10. 6. 2016. 16:25

Na inicijativu Vijeća roditelja,

Škola će pomoći oko razmjene udžbenika koja će se organizirati

27.6.2016 u 09:00 h, u hodniku ispred svlačionica školske dvorane matične zgrade, Nova cesta 53, iza podijele svjedodžbi.

U Školi su učenici zadnji dan nastave ostavili dobrovoljno svoje udžbenike i to samo  ukoliko ih nisu imali potrebu zadržati za sebe, nisu već interno dogovorili razmjenu s drugim učenikom/com ili su imali neki drugi razlog nesudjelovanja u ovoj akciji.

Ostavljene udžbenike će članovi Vijeća roditelja sortirati i pripremiti za razmjenu, koju će sami i voditi taj dan.

Škola u razmjeni nema nikakve obveze, osim što je na zahtjev Grada Opatije imenovala dva koordinatora.

Za sva pitanja oko razmjene molim roditelje neka se jave predsjednici Vijeća roditelja gospođi Lovorki Bilajac ili svom roditelju predstavniku u vijeću.

Napominjemo da je ovo volonterska akcija i nema mogućnosti, niti obveze, svakome osigurati čitav komplet udžbenika. Radni materijali uz udžbenike se nisu sakupljali.

Zahvljujemo svim učenicima/cama koji su ostavili svoje udžbenike za razmjenu!

 Ravnatelj: Fredi Glavan, prof.

 [više]

Gimnazija Andrije Mohorovičića Rijeka - Dan otvorenih vrata

Autor: Fredi Glavan, 11. 5. 2016. 12:03

 [više]

Akcija MUP-a "Zdrav za pet", 2015./2016. - predavanje

Autor: Fredi Glavan, 24. 11. 2015. 11:54

Na inicijativu MUP-a, i ove godine je ostvarena suradnja sa Školom. Predavanje pred učenicima vodi gospodin Krunoslav Vukalović.

Tema: "Projekt prevencije ovisnosti i zlouporabe alkohola"

Predavanje je organizirano i za Učiteljsko vijeće s nešto proširenom tematikom koja je obuhvatila i druga opojna sredstva.

 [više]

Shangai Little Star dolazi u Opatiju (DJEČJI TJEDAN)

Autor: Fredi Glavan, 6. 10. 2015. 14:10

Shangai Little Star dolazi u Opatiju

 

U okviru obilježavanja Dječjeg tjedna, u nedjelju, 11. listopada 2015. u 18 sati u kongresnoj dvorani Grand Hotela Adriatic u Opatiji nastupit će dječja kazališna skupina Shangai Little Star Troupe iz Kine s glazbeno-akrobatskom predstavom „Pjesme i osmijesi“.

 

Riječ je o  nastavku uspješne suradnje Grada Opatije s Veleposlanstvom NR Kine u Hrvatskoj, koje će ovog puta Opatiji darovati predstavu malih kineskih akrobata. Očekuje se nastup 30-ak djece koji će izvesti 13 umjetničkih točaka (plesni, vokalni i instrumentalni nastupi), a nastup kineskih pjevačkih i plesnih „malih zvijezda“ organiziraju ustanova Festival Opatija i Društvo „Naša djeca“ Opatija.

Ulaz je slobodan.

Više informacija na:

http://www.festivalopatija.hr/?lang=hr#programi#najava646

 [više]

Dodatne kino karte za nagrađene učenike Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Bačić, 9. 7. 2015. 22:58

Obavijest od Grada za nagrađene učenike:

"Na prijemu gradonačenika za najuspješnije učenike Vaše škole, gradonačelnik Grada Opatije, gdin Dujmić, najavio je dodatne kino karte za nagrađene učenike.

Ovime Vas obavještavamo da će učenike ulaznice za kino predstavu čekati na blagajni Festivala Opatija. Trebaju samo zatražiti karte na svoje ime, po mogućnosti uz predočenje (nekog) dokumenta, popis je dostavljen Festivalu Opatija.

Ulaznice se mogu podignuti na dan održavanja odabrane kino predstave."

Popis nagrađenih učenika je u privitku!

 [više]

RAZMJENA UDŽBENIKA

Autor: Maja Maravić, Saša Bačić, 11. 6. 2015. 11:35

I ove godine nam je namjera da u svima nama potaknemo želju za iskazivanjem solidarnosti i namjere pomoći jedni drugima stoga u suradnji s Gradom Opatija i Vijećem roditelja organiziramo akciju prikupljanja i razmjene udžbenika. Udžbenički kompleti koji su  prethodne godine kupljeni mogu se koristiti i sljedeće školske godine, pa bi opet svi zajedno mogli uštedjeti te na taj način pomoći mlađim učenicima i njihovim roditeljima.

 

Molimo sve učenike koji žele sudjelovati u razmjeni udžbenika da u ponedjeljak, 15.6.2015.g. donesu udžbenike koje žele proslijediti drugima. Posebno pozivamo učenike osmog razreda da se aktivno uključe u ovu akciju što je značajan doprinos zajednici u kojoj živimo.

 U svim zgradama će biti organiziran prijam udžbenika na sljedeći način:

PONEDJELJAK 15.6.2015.

MATIČNA ZGRADA: 4.-8.RAZRED predaja udžbenika u ured psihologinje:

4. razred- 08:00-8:45 po abecednom redu

5. razred- 08:50-9:30 po abecednom redu

6. razred- 9:50-10:35 po abecednom redu

7. razred- 10:50-11:35 po abecednom redu

8. razred- 11,40:12:25 po abecednom redu

 

VOLOSKO: 1.-3.RAZRED-predaju udžbenike učiteljici Silviji Šimonović u učionicu.

 

IČIĆI: 1-3.RAZRED-predaju udžbenike učiteljici Bojani Lanča.

 

VEPRINAC: 1.-3.predaju edukacijskoj rehabilitatorici Nadiji Novak Ramić.

Za učenike koji su dobili udžbenike od Grada Opatija i koji će ih  donijeti u školu izdat će se   potvrda o vraćenim udžbenicima   ne bi li mogli dobiti suglasnost za nabavu radnih bilježnica i eventualnih udžbenika koje nisu uspjeli razmijeniti.

 

U utorak, 16.6.2015. će se nastojati proslijediti udžbenike za sljedeću školsku godinu učenicima koji su predali ovogodišnje udžbenike. U srijedu,  17.6.2015. bit će organizirana razmjena udžbenika za one koji ih nisu uspjeli do tada razmijeniti u uredu psihologinje od 14.00-19.00 sati.

Udžbenici koji će ostati nakon razmjene proslijedit će se u Društvo „Naša djeca“ Opatija te će se tijekom ljeta moći preuzeti (tel.kontakt-051/272-443).

 [više]

Akcija MUP-a "Zdrav za pet"

Autor: Fredi Glavan, 23. 4. 2015. 17:59

Na inicijativu MUP-a, posadili smo u suradnji s postajom Opatija nešpulu. Hvala gospodinu Vukaloviću i gospođi Ameli iz Parkova.

 [više]

Pismo gradolnačelnika u svezi razmjene udžbenika Vijest ima dokument u privitku

Autor: Dragica Rade, 21. 4. 2015. 13:11

 

U prilogu je poziv gradonačelnika g. Iva Dujmića koji poziva učenike i roditelje na razmjenu udžbenika koje će se održati u našoj školi.

 [više]

Opatijski dječji dan 2015 Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Bačić, 14. 4. 2015. 12:01

 [više]

IX. saziv Dječjeg gradskog vijeća - presjek aktivnosti

Autor: Saša Bačić, 26. 3. 2015. 15:29

Učenici produženog boravka četvrtih razreda u četvrtak, 26. ožujka 2015., sudjelovali su na IX. sazivu Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije. Vijećnici su prezentirali presjek ovogodišnjih aktivnosti te najavili nove izbore. Bilo je jako zanimljivo!

 [više]

OBAVIJEST za učenike koji imaju pravo na financiranje prijevoza Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Bačić, 19. 3. 2015. 10:41

Za ostvarivanje prava na mjesečnu pokaznu kartu više ne treba odlaziti u Autotrolej već će oni automatski ažurirati karte prema dostavljenom popisu od strane škole.

Ukoliko neki učenik koji nije na popisu (a ostvaruje pravo na prijevoz), želi upisati mjesečnu pokaznu, može upisati kartu, ako donese potvrdu od škole ili ako je već evidentiran u Autotroleju da je donio potvrdu.

 [više]

Preventivni programi u suradnji s Gradom Opatija i MUP PU Opatija (4. i 5. razred)

Autor: Fredi Glavan, 22. 1. 2015. 14:36

Grad Opatija aktivno sudjeluje u provedbi preventivnih programa kako bi se što je moguće više spriječilo i umanjilo rizična ponašanja djece i mladih. Temeljni  program se provodi u okviru rada osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov, kojemu smo osnivači. U Školi djeluje koordinacija Školskog programa prevencije rizičnih ponašanja (ŠPP), a u nju su uključeni predstavnici raznih dionika koji mogu djelovati na ovom području, predstavnika učitelja, stručnih suradnika, ali i Policijske postaje Opatija, Centra za socijalnu skrb i dr.

U okviru ŠPP surađujemo i s Policijskom postajom Opatija na razne načine, a dio programa je i Program prevencije „ZAJEDNO VIŠE MOŽEMO“, koji se provodi u suradnji Policijske uprave Primorsko – goranske županije i Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Liburnije, u kojem Grad Opatija aktivno sudjeluje. „Zajedno više možemo“ provodi Odjel prevencije Policijske uprave Primorsko – goranske  županije i u našoj Školi. Program doprinosi provedbi  primarne prevencije usmjerene na prevenciju zlouporabe droga i ostalih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja djece i mladih uz prikaz da policija kao jedan od bitnih čimbenika u zajednici zajedno s ostalim subjektima društva doprinosi sigurnosti zajednice. Ovim programom djeluje se na razvoj spoznaje o postojanju društvenih subjekata koji zajednički organizirano djeluju pri stvaranju pozitivnog okruženja u razvoju djece i mladih. U nastavku je raspored održavanja aktivnosti koje se provode u našem okruženju. U opatijskoj školi su djelatnici odjela za prevenciju ovaj tjedan:  

-          4. c razred dana 19.1.2015. godine, ponedjeljak, u 10,00 sati

-          4.b  i 4. razred danas 22.01.2015. godine, u 10,00 sati  

Učenici sudjeluju  u interaktivnoj radionici „Prevencija i alternativa 1“ (PIA-1). Radi se o trećoj komponenti preventivnog programa „Zajedno više možemo“  koji se od prošle školske godine provodi u osnovnim školama na području Liburnije (Opatija, Lovran, Matulji, Mošćenička Draga), a u suradnji Policijske uprave primorsko-goranske i Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Liburnije. Do sada su realizirane prve dvije komponente, i to prva komponenta „Mogu ako hoću 1“ (posjet učenika 4. razreda Policijskoj postaji Opatija) te druga komponenta „Sajam mogućnosti“ (predstavljanje rada udruga koje se bave organizacijom slobodnog vremena djece i učenika).

 

Raspored posjeta učenika 5. razreda osnovnih škola s područja Liburnije-  PIA-1

 

 

4.Osnovna škola „Rikard Katalinić Jeretov“  Opatija

-          5.A razred dana 10.02.2015. godine, Utorak, 1. Sat, u vremenu od 08,00 sati do 08,45 sati

-          5.B razred dana 10.02.2015. godine, Utorak, 2. Sat, u vremenu od 08,50 sati do 09,35 sati

-          5.C razred dana 10.02.2015. godine, Utorak, 3. Sat, u vremenu od 09,50 sati do 10,35 sati

 

 

 [više]

DJEČJI TJEDAN Vijest ima dokument u privitku

Autor: Fredi Glavan, 26. 9. 2014. 09:22

Dječji tjedan - je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća najviše djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva Naša djeca (DND).

 

Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana.

Ove godine Dječji tjedan:

·         počinje u ponedjeljak, 6. listopada 2014. – Međunarodni  dan  djeteta

·         završava u nedjelju, 12. listopada 2014.

Trajni ciljevi Dječjeg tjedna i ove godine su:

·         usmjeriti pozornost najšire javnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu,

·         organizirati u tim danima posebne i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu,

·         pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece,

·         poticati volonterski društveni i stručni rad odraslih s djecom, te i aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

Za motto Dječjeg tjedna 2014. koristit ćemo našu lijepu i prepoznatljivu poruku, koja izražavaju odnos odraslih prema djeci:

·         Ljubav djeci prije svega!

te  da se dodatno u javnosti ističe i  poruka, koja izražava glas djece:

·         Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!

DND Opatija i ogranka Lovran ove će godine u Dječjem tjednu djeci ponuditi sljedeće aktivnosti:

NAPOMENA:

OVE GODINE JE MIĆA MARUNADA 24.10.2014.  OČEKUJEMO DA NAM SE PRIDRUŽITE

 

 [više]

Promoviranje zdravog stila života

Autor: Petra Peloza, Vlatka Crnković, 12. 6. 2014. 13:01

Na Svjetski dan nepušenja,  31.5.2014.  u Opatiji je održan je Maraton za zdraviji život. Registracija sudionika je počela u 9 sati na mulu u Voloskom, a start utrke u 9:30 sati.Trčala se dionica od mula na Voloskom do sportske dvorane Marino Cvetković u Opatiji. 

 [više]

Opatijska dječja priča

Autor: Petra Peloza, Vlatka Crnković, 12. 6. 2014. 12:56

Mnogi mališani, vrtićari, osnovnoškolci, srednjoškolci, mame, tate, none i nonići okupili su se u srijedu, 4. 6. 2014. ispred Vile Angioline kako bi proslavili Opatijski dječji dan. Već  osmu godinu Gradski koordinacijski odbor za provedbu akcije Grad Opatija – prijatelj djece organizira pregršt događanja za najmlađe stanovnike našega grada, a ove su godine pripremili glazbeno-scenski i likovni program u povodu obilježavanja europske godine usklađivanja obiteljskog i profesionalnog života.

 

 [više]

Predstavljanje romana

Autor: Vlatka Crnković, 23. 4. 2014. 16:50

    U povodu Međunarodnog dana dječje knjige, Dječji odjel Halugica, Gradske knjižnice i čitaonice Viktor Car Emin, Opatija, 3.travnja 2014. organizirao je predstavljanje dvaju romana Zavjet šutnje i Obrana šutnjom, riječke autorice Nataše Merle Tomljanović. Predstavljanju su nazočili učenici 7. a razreda  s Vlatkom Crnković, učiteljicom Hrvatskoga jezika.

 [više]

Vremeplovom do grofice Ane

Autor: Vlatka Crnković, 23. 4. 2014. 11:47

 

            Školska knjižnica je 31. ožujka 2014. godine u 17:30 bila prepuna učenika, profesora, roditelja, medija i mnogih drugih koji su sa zanimanjem popratili promociju slikovnice Veprinačka grofica Ana. Slikovnicu su izradili učenici naše škole na nastavi Vjeronauka i Talijanskog jezika , a tiskana je u sklopu projekta Dječjega Gradskog Vijeća i Grada Opatije Ruke moje rastu tebi sve veće , jer želim dati i tebi sreće. Pisana je čakavskim narječjem i talijanskim jezikom.

 [više]

Natječaj "Naj dječje djelo"

Autor: Saša Bačić, Suzana Kranjčec, 3. 4. 2014. 11:03

 [više]

BUDI POSEBAN – BUDI NEOVISAN – ŽIVI SVOJ SAN! Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Bačić, Suzana Kranjčec, 26. 3. 2014. 10:57

Kampanja protiv alkoholizma u djece i mladih

U suradnji sa Savezom Društava Naša djeca Hrvatske OŠ Rikard Katalinić Jeretov pridružuje se kampanji „Budi poseban – budi neovisan – živi svoj san!“ u okviru projekta „Budi neovisan – prevencija ovisnosti u djece i mladih u lokalnim zajednicama“ , a koji je podržalo Ministarstvo socijalne politike i mladih.

 [više]

Opatijski Dan sreće

Autor: Vlatka Crnković, 24. 3. 2014. 20:33

     Ispred sportske dvorane Marino Cvetković , 20.ožujka u 10:30 započelo je veselo i rasplesano druženje tristotinjak učenika opatijske osnovne škole, vrtićara, predstavnika Grada Opatije, članova 60+, turističkih djelatnika Katarina Line-a, predstavnika ŠRK Gorovo te mnogobrojnih Opatijaca svih generacija. Opatija se tako priključila listi od oko 400 gradova svijeta koje je pokrenuo Val sreće.

 Plesne happy koreografije dio su globalne kampanje Sony Music Entertainmenta i glazbenika Pharrella Williamsa kojim se 20. ožujka obilježava Dan sreće, a koji je proglasila Generalna skupština UN-a prije dvije godine.

 U tih pola sata Opatijci su, neizmjerno uživajući, na najbolji mogući način proslavili Međunarodni dan sreće.

                                               Napisala: Petra Peloza, 8.a

 [više]

4. sjednica DGV-a

Autor: Vlatka Crnković, 24. 3. 2014. 19:31

       4. sjednica IX. saziva DGV-a održana je 20.ožujka s početkom u 8:50,  u punoj vijećnici Grada Opatije. Osim dječjih vijećnika, sjednici su prisustvovali i učenici 7.a razreda  Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov s razrednicom Vlatkom Crnković, gradonačelnik Ivo Dujmić, dogradonačelnik Fernando Kirigin, ravnatelj Škole Fredi Glavan, socijalna pedagoginja Suzana Kranjčec, predstavnici medija te mnogi gosti.

 [više]

Kako su Opatijci obilježili 27.1.2014.

Autor: Saša Bačić, Barbara Zanutel, 17. 2. 2014. 10:11

27.1. obilježava se Dan sjećanja na žrtve holokausta. Taj čin plod je monstruoznog ljudskog uma kojeg čovječanstvo ne smije ponoviti te upravo zato o njemu treba pričati i poučavati nove generacije o svim strahotama Drugoga svjetskog rata.

 [više]

MOHOROVIČIĆEV ZABAVNO-ZNANSTVENI FESTIVAL

Autor: Fredi Glavan, 31. 1. 2014. 08:24

FOTO ALBUM

facebook objava

 
Udruga SRCE ZA VOLOSKO u suradnji s Osnovnom školom R. K. Jeretov, Opatija, organizira Mohorovičićev zabavno-znanstveni festival u Voloskom koji će se održati 31. siječnja i 1. veljače 2014. godine.
 Mohorovičićev zabavno-znanstveni festival je manifestacija kojoj je cilj približiti znanost djeci, mladima i široj javnosti, odnosno informirati i educirati o aktivnostima i rezultatima u području znanosti, poboljšati javnu percepciju znanstvenika, te motivirati mlade ljude za istraživanje i stjecanje novih znanja.
 Izravan povod organizaciji festivala jest rođenje istaknutog hrvatskog znanstvenika Andrije Mohorovičića u Voloskom. Središnja tema Festivala znanosti biti ce MOHO sloj (Mohorovičićev diskontiniutet). Ovogodišnji festival orijentiran je na djecu predškolske i rane školske dobi, ali pozivamo i sve ostale da se uključe.
 
 Svoj dolazak i učestvovanje potvrdili su nam brojni znanstvenici i predavači koji će uz kratko predavanje, s djecom izvoditi i razne znanstvene pokuse.
 Festivalski program odvijat će se tijekom dva dana na dvije lokacije - u maloj školi R. K. Jeretov (tzv. "stara škola") i u prostoru DSNM Volosko.
 
 Posebnost festivala je natječaj u izradi MOHO slastice (kolač, torte, sladoled,...) Pozvani su svi koji vole i peku kolače da se prijave i donesu svoju slasticu. Veličina, količina i okusi nisu ograničeni. Jedini uvjet je da slastica bude izrađena u slojevima!
 Program festivala:
 
 
 [više]

Pohvala Opatiji

Autor: Vlatka Crnković, 7. 12. 2013. 01:10

   Vijećnici Dječjega gradskog vijeća Tara Tomić, Teo Mender, Katja Knežević, Karlo Brckan, Luka Uzelac, novoizabrana dječja  gradonačelnica Petra Peloza, predsjednik Gradskog vijeća Ivan Tancabel te forumaši iz Dječjeg foruma sa svojim voditeljicama 25. studenoga 2013. u Zagrebu prisustvovali su tradicionalnom godišnjem Savjetovanju koordinatora akcije Gradovi i općine – prijatelji djece.

 [više]

Za snažniji glas djece u društvu

Autor: Vlatka Crnković, 28. 11. 2013. 18:21

    Dana 19. studenoga 2013. predsjednik Dječjega gradskog vijeća Ivan Tancabel i dječja gradonačelnica Petra Peloza iz Opatije sudjelovali su u raspravi s dječjom pravobraniteljicom Milom Jelavić u Hrvatskom saboru. Pravobraniteljica za djecu je, otvarajući raspravu na temu Dječja prava u Hrvatskoj danas, naglasila kako je ova centralna aktivnost obilježavanja deset godina rada prigoda da djeca progovore o tome kako je danas biti dijete u Hrvatskoj, da kažu svoje mišljenje o stanju dječjih prava, izraze svoja stajališta i procjene o problemima, te da svoja rješenja i preporuke upute tijelima vlasti, stručnjacima i javnosti. Na taj način čut će se i njihov glas u društvu.

 [više]

Izabrana gradonačelnica!

Autor: Vlatka Crnković, 13. 11. 2013. 12:13

Vijećnici novoga Devetog saziva Dječjega gradskog vijeća već na samome početku svog mandata imali su pune ruke posla. Dana 29. listopada 2013. godine u prostorijama Gradske vijećnice održala se konstituirajuća sjednica.        

 [više]

Učenici u svijetu knjige

Autor: Vlatka Crnković, 23. 10. 2013. 10:06

Učenici 1.a i 1.b razreda sa svojim učiteljicama Silvanom Abram i Marinom Crnković te knjižničarkom Anamarijom Srdoč Brčić, u povodu Mjeseca hrvatske knjige, 18. listopada okupili su se u Gradskoj knjižnici“Viktor Car Emin“ u Opatiji.

 [više]

IZBORI ZA DGV 2013. GODINE – rezultati

Autor: Saša Bačić, Ivana Golubić, 14. 10. 2013. 10:17

Upravni odjel za financije i društvene djelatnosti Grada Opatije temeljem članka 4. Statuta Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije dana 14. listopada 2013. godine objavljuje

REZULTATE IZBORA ZA VIJEĆNIKE IX. SAZIVA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA:

 [više]

Javni skup s porukom djece

Autor: Fredi Glavan, 13. 10. 2013. 13:56

Djeca su se sakupila predvođena svojim voditeljicama i ravnateljem Škole ispred gradske dvorane i glasno izgovorila poruku mira. 

 [više]

IZBORI ZA DJEČJE GRADSKO VIJEĆE 2013. GODINE Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Bačić, 5. 10. 2013. 12:58

Dragi učenici,

ponovno  imate priliku da se čuje i vaš glas! 24. rujna objavljena je lista kandidata, a sada je u tijeku predizborna kampanja za vijećnike Dječjeg gradskog vijeća.

Izbori će se održati u 10. listopada 2013. godine u OŠ ''R.K.Jeretov'' Opatija!

Podržite kandidate za koje smatrate da će najbolje predstavljati glas djece i mladih Grada Opatije, a  kandidatima želimo sreću na izborima!

 

Izbori su se uspješno održali! Dolje su učenici/ce 4.r. s učiteljicom PB Ines Jurac i našom novom vrijednom socijalnom pedagoginjom Ivanom Golubić (zamjena za Tanju Sudiskas).

 [više]

Dan hrvatske policije - čestitamo!

Autor: Fredi Glavan, 29. 9. 2013. 16:58

Čestitamo pripadnicima Hrvatske policije njihov dan!

Uz vrijedne pripadnike MUP-a naši učenici i učenice se osjećaju sigurnije.

Ravnatelj Škole Fredi Glavan

 

 [više]

U potrazi za jezičnim korijenima

Autor: Vlatka Crnković, 25. 9. 2013. 09:22

     

U povodu Međunarodnog dana pismenosti, koji se obilježava 8. rujna, učenici 6.b i 8.a razreda s učiteljicama hrvatskoga jezika nazočili su10. i 12. rujna 2013. prigodnom obilježavanju u Gradskoj  knjižnici Zora u  Opatiji.

 [više]

Koncerti dobrodošlice - Mala glazbena poslastica GŠ Tarla

Autor: Fredi Glavan, 18. 9. 2013. 21:52

Koncerti dobrodošlice - Mala glazbena poslastica
 
08:30h U zgradi "Male škole" Osnovne škole "Rikard Katalinić Jeretov" u Voloskom (za učenike od 1-3 razreda).
 
09:30h U predvorju glavne zgrade Osnovne škole "Rikard Katalinić Jeretov" u Opatiji. 
 
10:30h U predvorju glavne zgrade Osnovne škole "Rikard Katalinić Jeretov" u Opatiji.
 
 
 [više]

7. SUSRET GRADOVA I OPĆINA - PRIJATELJA DJECE

Autor: Fredi Glavan, 13. 9. 2013. 12:56

U godini u kojoj je Hrvatska postala nova članica Europske unije, Grad Opatija je bio domaćinom godišnjem 7. susretu gradova i općina - prijatelja djece.

http://www.dnd-opatija.hr/vijesti/7-susret-gradova-i-opcina-prijatelja-djece

Naša Škola sudjeluje u programu u Hotelu Adriatic školskim zborom. Također u sklopu programa sudjelujemo i mjuziklom Footloose na opatijski način, pod vodstvom Mateje Majerle, studentice glume. U njemu glume naši učenici i sada već i bivši učenici. Ispred hotela prezentiranjem Škole sudjeluju učenici razredne nastave sa učiteljicama razredne nastave i produženog boravka. Zahvaljujemo svima na trudu.

Pozdravni govor gradonačelnika Ive Dujmića

 [više]

IZBORI ZA IX. SAZIV DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA GRADA OPATIJE

Autor: Fredi Glavan, 23. 8. 2013. 11:10

Dana 23. kolovoza 2013. godine Gradonačelnik je donio Odluku o raspisivanju izbora za IX. saziv Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije koji će se održati u četvrtak, 10. listopada 2013. godine.  U izborima za IX. saziv imaju pravo sudjelovati sve učenice i svi učenici upisani u IV., V., VI. i VII. razred OŠ R. K. Jeretov Opatija i učenice i učenici OŠ V. C. Emin Lovran istog uzrasta s mjestom prebivališta u Dobreću, Opriču i Iki, odnosno na području Grada Opatije. Iznimno se za izbore za IX. saziv Dječjeg gradskog vijeća mogu kandidirati i učenici VIII. razreda.

 

Preuzmite materijale s web mjesta Grada Opatije

 

 [više]

LIBURNICON 2013.

Autor: Fredi Glavan, 20. 8. 2013. 15:35

I ove godine u našoj školi:

http://liburnicon.org/o-liburniconu/program

Liburnicon is a SF&F festival which take place every August in Opatija, Croatia.
http://liburnicon.org/

 

U tijeku su pripreme:

 [više]

Veliki mjuzikl za male umjetnike

Autor: Fredi Glavan, 6. 7. 2013. 20:45

Stipendistica Grada Opatije Mateja Majerle je osmislila projekt radionicu musicla, Veliki mjuzikl za male umjetnike kroz koji bi uključila učenike osnovnoškolske dobi u kreaciju vlastite izvedbe i inačice musicla Footloose.

O projektu

Mentori su studenti i bivši studenti iz Opatije, i njihovi gosti: Mateja Majerle (glumica, Theatar EXIT. DR.. - , Uroš Živanović (redatelj i antropolog), Petar Banda (ples, Studij za suvremeni ples, kazalište Trešnja) i Vladimir Gruić (skladatelj, glavni urednik Produkcije zabavnih ploča Srbije, glavni urednik zabavnog programa RTS, autor Molitve koja je pobijedila na EUROSONGU.

 

Facebook album

 [više]

OBAVIJEST GRADA OPATIJA O PREDAJI ZAHTJEVA ZA BESPLATNU MARENDU I PRODUŽENI BORAVAK ZA ŠK. GOD. 2013./2014. Vijest ima dokument u privitku

Autor: Saša Bačić, Dalida Mostarac, 7. 6. 2013. 08:05

Dokumenti se nalaze pod ::opširnije:: priloženi uz vijest!

 [više]

Donacija Školi gospođe Jasne Škorić

Autor: Fredi Glavan, 27. 5. 2013. 15:46

Gospođa Jasne Škorić iz Opatije je danas donirala harmoniku:

MELODIJA VIOLETTA crvene boje za potrebe rada glazbenog studija Škole.

Zahvaljujemo na donaciji i obećajemo da će već rabljena harmonika kod nas doživjeti aktivno još dublju starost. (sliku hormonike pogledajte pod opširnije).

Ravnatelj: Fredi Glavan, prof.

 [više]

Naši učenici/ce u Ugostiteljskoj školi u Opatiji

Autor: Fredi Glavan, 26. 4. 2013. 11:26

16 učenika/ca osmaša je gostovalo u Ugostiteljskoj školi u Opatiji na prijemu s ministrom Željkom Jovanovićem povodom Dana kave u toj uspješnoj srednjoj školi.

Vodio ih je ravnatelj Škole Fredi Glavan.

 [više]

9.susret DGV-a

Autor: Vlatka Crnković, 22. 4. 2013. 22:26

   U subotu, 20. travnja 2013. godine u Rovinju je održan 9. susret Dječjih gradskih vijeća. Susret su organizirali Savez društava Naša djeca i Grad Rovinj, u okviru projekta „Aktivna dječja participacija u lokalnoj zajednici“. Cilj ovogodišnjeg Susreta bio je razmjena iskustava i dobre prakse u radu Dječjih vijeća te nove ideje za poticanje dječje participacije u aktivnostima Dječjih vijeća.

 [više]

Vijećnici na zagrebačkom zadatku

Autor: Vlatka Crnković, 22. 4. 2013. 14:24

       Vijećnici  osmog saziva Dječjeg gradskog vijeća su u ponedjeljak, 15. travnja 2013., u ranim jutarnjim satima krenuli put Zagreba. Sat i pol, koliko je trajao put do hrvatske metropole, brzo je prošlo.

       Prva postaja bio je Hrvatski sabor. Vijećnici  su se upoznali s radom osoba ključnima za stvaranje hrvatskog jezika i politike. Dopušteno im je i razgledavanje Sabornice, mjesta na kojem se donose sve  odluke važne za dobrobit Hrvatske. Uslijedio je odmor na  Cvjetnom trgu koji je jednostavno isijavao proljetnim ugođajem, mameći osmijeh na lica kako Zagrepčana tako i vijećnika.

 [više]

Vitez dojahao u Opatiju

Autor: Vlatka Crnković, 8. 4. 2013. 21:19

       Dana 3. travnja 2013. godine, u povodu Međunarodnoga dana dječje knjige, koji se obilježava 2. travnja, u opatijskoj Gradskoj knjižnici održano je kraće predavanje i radionica na temu starih zanata, kao poveznicom s bajkom „Šegrt Hlapić“, poznate spisateljice Ivane Brlić Mažuranić, u svijetu bajki poznatom kao“hrvatski Andersen“.

 Prigodnome obilježavanju nazočili su učenici 5.b, 6.a i 7.a sa svojim učiteljicama Hrvatskoga jezika Kristinom Bačić i Vlatkom Crnković.

 [više]

Ledena čarolija

Autor: Vlatka Crnković, 16. 12. 2012. 19:54

 Početkom prosinca Ljetna pozornica  postala je prava "zimska pozornica".

   1. XII. 2012. Bajkom na ledu "Alisa u zemlji čudesa" službeno je otvoreno klizalište te građani po prvi put mogu, uz samo more, uživati u klizanju na ledu.  Klizalište je otvoreno od ponedjeljka do četvrtka, od 11:00 do 21:00 sat, te od petka do nedjelje, u vremenu od 11 do 22 sata.

 [više]

Čokoladni dani u Opatiji

Autor: Petra Peloza, 12. 12. 2012. 15:57

                                        

    U povodu Dana čokolade, 8. i 9. prosinca 2012., održane su razne radionice, degustacije i priredbe. Dani čokolade jedna je od mnogih manifestacija koje se odvijaju u okviru programa Zima u Opatiji, pod pokroviteljstvom Grada Opatije i djelovanjem TZ grada Opatije, Festivala Opatija i Hrvatskoga muzeja turizma.

   U subotu, 8.prosinca 2012., u 10:30 sati, u Villi Angiolini održana je radionica slatkog pisanja. Tom prilikom prof. Katarina Mažuran Jurešić, ravnateljica Hrvatskoga muzeja turizma u Opatiji, ispričala nam je nekoliko prigodnih priča na temu pričanja pisanom riječju. Uputila nas je i u tajne zanimljivoga i kreativnog pisanja, nakon čega smo, podijeljeni u skupine, pisali priče čokoladne tematike.

 [više]

100 godina Škole Veprinac

Autor: Vlatka Crnković, 28. 11. 2012. 13:35

Izložba je pobudila velik interes posjetitelja

         Kulturno društvo „Leprinac“, Osnovna škola „Rikard Katalinić Jeretov“, Područna škola „Veprinac“ i Dječji vrtić „Opatija“ organizatori su obilježavanja velike obljetnice pod nazivom „Sto godina škole Veprinac“.
Svečani program održan je 23. studenog 2012., s početkom u 16 sati, i to otvorenjem izložbe „100 let škole va Leprince“.
    Na izložbi su se mogle vidjeti  svjedodžbe izdavane početkom prošlog stoljeća, kao i tada korišteni udžbenici i školske torbe. Zanimljivi izlošci bile su i fotografije koje su prikazivale Školu te razna školska događanja u razdoblju od 1921. godine do danas.

 [više]

Tako mali i znatiželjni

Autor: Vlatka Crnković, 13. 11. 2012. 22:22

            U povodu Mjeseca hrvatske knjige,  8.studenoga 2012., učenici 1.b razreda, zajedno sa svojom učiteljicom Biljanom Mušan i knjižničarkom Anamarijom Srdoč Brčić, krenuli su put opatijske knjižnice.

          Pješačenje se činilo doista naporno, ali je Lungo mare svojom ljepotom tako zadivilo prvašiće da su ubrzo zaboravili na umor.Veseli razgovori trajali su sve do odredišta: Gradske knjižnice i Čitaonice Viktor Car Emin.

      U knjižnici ih je, s toplim osmijehom, dočekala knjižničarka Barbara Štefanec Gombač.Putovanje u svijet knjiga počelo je uvodnim informacijama o potrebi i načinima obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, koji se svake godine održava u vremenu od 15.listopada do15.studenoga.

 [više]

Školska događanja uz Mjesec hrvatske knjige

Autor: Vlatka Crnković, 13. 11. 2012. 15:20

        Mjesec hrvatske knjige koji se, desetu godinu zaredom, obilježava od 15. listopada do 15. studenoga u svim školskim, gradskim i sveučilišnim knjižnicama Lijepe naše, i ove godine u našoj školi potakao je događanje koje je uključivalo mnoge aktivnosti, zanimljivosti, kao i veliki broj sudionika.

   Tom prigodom je, među učenicima od 3. do 8. razreda, provedena anketa Moja najdraža knjiga.  Učenicima viših razreda na 1.mjestu je Dnevnik Pauline P.,autorice Sanje Polak,

                                                      na 2. mjestu Vlak u snijegu, Mate Lovraka,

                                                      na 3.mjestu Koko u Parizu, Ivana Kušana,

                                                          te

                                                     na 4.mjestu Čvrsto drži joy-stick, Josipa Cvenića.

       Učenici nižih razreda mahom su se opredijelili za Čudnovate zgode šegrta Hlapića,  bajku poznate spisateljice Ivane Brlić Mažuranić.

 [više]

Dječji tjedan u Opatiji

Autor: Vlatka Crnković, 12. 10. 2012. 19:07

  U povodu Dječjeg tjedna ,od 1. do 7. listopada 2012. godine, pod sloganima "Ljubav djeci prije svega" i "Odrasli, imajte u vidu i naše prijedloge!", i ove su godine realizirane brojne aktivnosti DND Opatija prilikom čega  su promovirani  trajni ciljevi Dječjeg tjedna:

-usmjeriti pozornost najšire javnosti prema pravima, potrebama i mjestu djece u društvenoj zajednici

- organizirati posebno  i prigodno odabrane igre, priredbe i stvaralačke aktivnosti djece i za djecu

- pokrenuti nove akcije od šireg značaja za razvoj i odgoj djece

- poticati volonterski, društveni i stručni rad odraslih s djecom te aktivnu participaciju djece u aktivnostima lokalne zajednice i šire.

 [više]

Proslava Dana policije

Autor: Saša Bačić, Kristian Tončić, Ivan Frketić, Dino Žigulić, Vlatka Crnković, 27. 9. 2012. 11:03

  27. rujna, u povodu Dana policije, od 10-13 sati na Slatini održala se prigodna proslava koju je organizirala Policijska postaja Opatija. Proslavi su nazočili učenici 6. razreda u pratnji č.s.Tereze Simonović, učiteljice Tereze Tičić te Maje Maravić i Nade Lovretić, psihologinje i pedagoginje Škole.

 [više]

Najavljen program Dječjeg tjedna

Autor: Fredi Glavan, 26. 9. 2012. 14:17

Najavljen program Dječjeg tjedna

 

Pod sloganom „Ljubav djeci prije svega“ i „Odrasli, čujte i naše prijedloge!“ u Opatiji i na području Liburnije od 1. do 7. listopada obilježit će se Dječji tjedan.

 

Slijedite poveznicu na stranice dječjeg tjedna

 [više]

Obilježavanje Međunarodnoga dana pismenosti

Autor: Saša Bačić, Vlatka Crnković, 20. 9. 2012. 12:47

U povodu Međunarodnoga dana pismenosti, koji se obilježava 8.rujna,  učenici 7.a i 6. a , sa svojim učiteljicama hrvatskoga jezika, nazočili su prigodnom obilježavanju Gradske knjižnice Zora Opatija .   

       Vođeni inspirativnim riječima prof. Karmen Zubčić-Mandekić, upoznavali su  i prisjećali se osobitosti   slikovnog  i pojmovnog  pisma,  silabičkog i slovnoga te latinice, glagoljice i ćirilice….pisama koji su nastajali u okrilju različitih naroda, a opet s istom težnjom i potrebom da se budućim generacijama ostavi poruka – BIO SAM OVDJE . Da se ostavi trag početaka čovjekovoga uzleta pisanom riječju i njegova potreba da traje u svim prošlim i budućim naporima čovječanstva .

 [više]

Posjet djelatnika Policijske postaje Opatija prvoškolcima

Autor: Dragica Rade, 20. 9. 2012. 12:21

 

OPREZ! OPREZ! OPREZ!

 

Dana 12.09.2012.djelatnici Policijske postaje Opatija posjetili su prvaše naše Škole.

Novi učenici su policajcima  vrlo rado prepričavli kako putuju do škole, gdje prelaze cestu, gdje gledaju ako zebra nema i razno razne svoje životne situacije s kojima se susreću.

           Kako bi ovaj susret ostao u sjećanju  djelatnici policije učenike su darivali prigodnim edukativnim poklonima- radnim bilježnicama, pernicom, olovkama, ravnalima i dr.

Biljana Mušan

 [više]

UČENIKE POZVALA „HALUGICA“

Autor: Saša Bačić, Vlatka Crnković, 29. 6. 2012. 09:16

Krajem nastavne godine , 13. lipnja 2012. , GK Viktor Car Emin iz Opatije slatkim domjenkom  u prostoriji Dječjeg odjela Halugica , zahvalila se učenicima Ivanu Tancabelu , Leopoldu Sušnju , Ana Mariji Matan, Larisi Šimunić , Juri Šuniću , Sari Priskić, Ivi Benić, Valentini Dukić , Stelli Licul i Danielu Duvančiću   te njihovoj učiteljici Vlatki Crnković na trudu i interesu pri osmišljavanju loga za navedeni odjel .

 [više]

Susret forumaša

Autor: Petra Peloza, Milana Međimorec, Saša Bačić, 28. 4. 2012. 12:39

Dana 28.4.2012. opatijski, lovranski, i dobrećanski forumaši  krenuli su put Selca, na susrete dječjih foruma.

 [više]

Multimedija je izradila DND bilten

Autor: Saša Bačić, 24. 4. 2012. 12:46

Polaznici Multimedije su u suradnji s Društvom "Naša djeca" napravili bilten:

Možete ga prelistati online klikom na sliku te preuzeti u pdf obliku.

 [više]

NATJEČAJ ZA DODJELU SREDSTAVA PRORAČUNA DGV-A Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tanja Sudiskas, 23. 4. 2012. 11:50

Dječje gradsko vijeće grada Opatije raspisalo je natječaj za dodjelu sredstava iz Proračuna DGv-a za 2012.godinu u visini od 12.000,00 kuna. Ukoliko djeca, mladi, udruge, učitelji, roditelji...imate spreman program, akciju ili aktivnost namjenjenu djecu uzrasta do 15 godina, kojima se podiže kvaliteta života djece prijavite se na ovaj natječaj. U nastavku slijedi obrazac s uvjetima za prijavu i prijavni obrazac. Natječaj je otvoren do 4.5.2012.godine.

 [više]

ŠTO SMO SVE RADILI NA OPATIJSKOM DJEČJEM DANU

Autor: Tanja Sudiskas, 21. 4. 2012. 17:16

Učiteljica Petra Štiglić s učenicama 6.i 8.raz.

Unatoč najavi kišovitog jutra na Trgu ispred opatijske tržnice učiteljice Tatjana Bonazza Čekada, Liljana Ćatić, Gordana Jedriško Popeškić, Marina Mavrinac Matulja na štandu su plakatima prikazale radove učenika PB Volosko i PŠ Ičići. A capella vokalni sastav Škole s voditeljicom Petrom Štiglić, učenice 6. i 8. razreda, razveselile  su pjesmom prisutne mališane i njihove roditelje. Učenici 6.-8. razreda vrijedno su učili  u Kulturnom domu Zora s prof. Liljanom Host, djelatnicama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ, Lovorkom Bilajac, Alenkom Turković Jurčić i djelatnicama DND Opatija gdje je održano predavanje "Zaštita voda;Čuvamo li dovoljno našu vodu? " i parlaonica "Voda iz slavine ili vod iz boce-što je zdravije piti?".

 [više]

Opatijski dječji dan Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tanja Sudiskas, 20. 4. 2012. 11:43

Kao i svake godine sudjelujemo u organizaciji  opatijskog dječjeg dana s nizom aktivnosti koje su  namijenjene djeci u našem gradu . Pozivamo sve učenike da nam se pridruže u subotu na radionicama!! U nastavku se nalazi program opatijskog dječjeg dana.

 

 [više]

PRIMANJE NAŠE ŠKOLE U MREŽU ŠKOLA PARKA PRIRODE UČKA

Autor: Ines Jurac, 15. 3. 2012. 19:37

Svečano primanje naše škole u mrežu škola Parka prirode Učka održano je 24.02.2012. u PŠ Veprinac.Primanju su nazočili ravnatelj škole Fredi Glavan , direktorica Parka prirode Učka SuziPetričić, voditelji i učenici škola Lupoglav i Mošćenička Draga.Događanje su popratili mediji.Učenici 1.,2.i 3. razreda PŠ Veprinac svečanost su uveličali recitacijama i glazbeno scenskom točkom.

 [više]

"NAJ DJEČJE DJELO" Vijest ima dokument u privitku

Autor: Tanja Sudiskas, 10. 3. 2012. 08:36

Dječje gradsko vijeće raspisuje natječaj za  dodjelu nagrada za djela nesebične pomoći i solidarnosti "Naj dječje djelo".  Nagrade za “Naj dječje djelo“ dodjeljuju se sa ciljem promocije  solidarnosti i humanosti među djecom (osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta).Natječaj će biti otvoren od 12.3.-13.4.2012. Rok za dostavu prijava je 13.4.2012. U privitku pročitajte detalje o natječaju i možete preuzeti prijavnicu za natječaj.

 [više]

U zdravom tijelu, zdrav duh – Turizam i sport na Opatijskoj rivijeri

Autor: Fredi Glavan, 8. 3. 2012. 17:34

 
www.hrmt.hr
 
U organizaciji Hrvatskog muzeja turizma u Umjetničkom paviljonu „Juraj Šporer“ u Opatiji, u utorak, 13. ožujka 2012. godine u 19.30 sati bit će otvorena izložba „U zdravom tijelu, zdrav duh – Turizam i sport na Opatijskoj rivijeri“.
 

 

 [više]

TURISTI POČETNICI

Autor: Bojana Lanča, 1. 3. 2012. 09:40

Učenici PŠ Ičići kod Djevojke s galebom

TURISTI POČETNICI


    Dana 21. veljače, povodom međunarodnog Dana turističkih vodiča, učenici drugog i trećeg razreda PŠ Ičići našli su se u ulozi turista.

 [više]

Radionice za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole

Autor: Tanja Sudiskas, 1. 3. 2012. 08:59

U sklopu Pay it Forward (Šalji dalje) projekta Udruga Buđenje će u prostorijama Društva Naša djeca Opatija (M. Tita 157, Opatija - Puntakolova) održati dvije grupe Gradionica za djecu od 1. do 4. razreda osnovne škole te sastanak roditelja s temom – Kako djeci objasniti da imaju ADHD? Sastanak će se održati u subotu 03.03.2012. od 11 do 13 sati u prostorijama Društvo Naša Djeca u Opatiji. Obavezne su prijave koje se primaju na telefon - 051 272 443, 091 531 0070.

 [više]

Predavanje "Ulične droge i prevencija"

Autor: Tanja Sudiskas, 1. 12. 2011. 15:23

 Pozivamo Vas na današnje predavanje "Ulične droge i prevencija" koje će se u sklopu Mjeseca borbe protiv ovisnosti, u organizaciji školske kordinacije za prevenciju
ovisnosti  i Gradskog društva Crvenog križa Opatija održati u Vili Antonio u 17,30 sati. Predavač je dr. sc. Siniša Zovko, dr.med., voditelj odjela za prevenciju ovisnosti i umanjenje zdrastvenih posljedica ovisničkog ponašanja pri Hrvatskom Crvenom Križu te član Stručnog povjerenstva vladinog ureda za droge. Predavanje je namijenjeno svim stručnim osobama koje se u svom radu susreću s mladim ljudima.

 [više]

Predavanje "O razvoju djece"

Autor: Tanja Sudiskas, 21. 11. 2011. 08:41

U Mjesecu borbe protiv ovisnosti  15.11.-15.12.2011. Školsko povjerenstvo  za prevenciju ovisnosti je organiziralo aktivnosti u kojima sudjeluju različiti sektori (OŠ „R.K.Jeretov, Društvo „Naša djeca“ Opatija, KŠR“Gorovo“Opatija, Hrvatski Crveni križ- Gradsko društvo Crvenog križa Opatija, Zavod za javno zdravstvo PGŽ-Odsjek za promicanje i zaštitu mentalnog zdravlja , Odjel školske medicine, Odsjek za prevenciju Policijske uprave Primorsko goranske).

Aktivnosti su usmjerene na djecu (radionice o prevenciji ovisnosti, športske i likovne), roditelje, nastavnike i učitelje (predavanja).

Srdačno Vas pozivamo  na predavanje  u okviru Projekta "Grad Opatija- prijatelj djece"  pod nazivom "O razvoju djece"  koje će se održati u četvrtak, 24. studenog s početkom u 18.00 sati u  Vili Antonio, Vladimira Nazora 2, Opatija. Predavanje će održati  Tanja Kosec, dr.med., specijalist psihijatrije, KBC Rijeka, Klinika za pedijatriju, voditeljica Kliničke jedinice za dječju psihijatriju.

Predavanje je namijenjeno roditeljima, učiteljima, odgojiteljima, stručnjacima pomažućih profesija  koji će dobiti informacije o  razvoju djece te kada i  na koji način se ostvaruje stručna psihijatrijska pomoć.

 [više]

Dječje gradsko vijeće - 10 godina

Autor: Fredi Glavan, 10. 11. 2011. 12:28

 [više]

14.10.2011. Mića Marunada

Autor: Saša Bačić, 14. 10. 2011. 15:06

 

14.10.2011. Mića Marunada

 

 [više]

Predavanje o cjepljenju protiv HPV-a

Autor: Saša Bačić, 10. 10. 2011. 08:55

11.10.2011. u 17 sati održati će se predavanje dr. Anton Milohanić iz HZZJZ u svezi prevencije i cijepljenja protiv HPV-a (Humani papiloma virus).
Pozivamo roditelje učenica sedmih razreda da prisustvuju predavanju u školskoj knjižnici.
 
Maja Maravić, psiholog
 [više]

UDŽBENICI za šk.god. 2011./'12.

Autor: Fredi Glavan, 13. 6. 2011. 22:31

U Opatiji, 10. lipnja 2011. godine

PREDMET: NABAVKA UDŽBENIKA ZA ŠKOLSKU GODINU 2011/2012.

 [više]

IZBORI ZA DGV - rezultati

Autor: Fredi Glavan, 31. 5. 2011. 16:08

Upravni odjel za financije i društvene djelatnosti Grada Opatije temeljem članka 4. Statuta Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije dana 31.svibnja 2011. godine objavljuje


REZULTATE IZBORA
ZA VIJEĆNIKE VIII SAZIVA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA

 

 [više]

Članak o jednoj smjeni (List Opatija) Vijest ima dokument u privitku

Autor: Fredi Glavan, 1. 2. 2011. 10:02

Prenosimo, odobrenjem glavne urednice gospođe Mirjane Rončević, članak objavljen u listu Opatija (veljača 2011., str 18.) novinarke Kristine Tubić i snimatelja gospodina Nikole Turine. Hvala im na ovom krasnom članku.

Škola zahvaljuje svim roditeljima na izvanrednoj suradnji i lijepim riječima za organizaciju prelaska. Napominjemo da je proces uhodavanja i dalje u tijeku. Uskoro ćemo objaviti rezultate upitnika koji su roditelji iz zgrade Volosko ispunjavali. Škola će i dalje analizirati satnicu i u skladu s povratnim informacijama upitnika, procijeniti potrebu promjene postojeće.

Također zahvaljujem svim učiteljicama i stručnoj službi škole na konstruktivnim prijedlozima tijekom pripreme prelaska. Tetu kuharicu Dinku pohvaljujemo na uspješnoj prilagodbi novom načinu prehrane učenika/ca. Domar Vitomir i tete spremačice Jela i Zdenka su nam pomagali kod preuređenja i premještanja namještaja.

Vaš ravnatelj!

(u privitku se nalazi tekst i skeniran članak, izaberite :: opširnije :: )

 [više]

Dječji tjedan u Opatiji i Lovranu

Autor: Saša Bačić, 5. 10. 2010. 17:26

Dječji tjedan obilježiti će se od 4. do 10. listopada pod motom „Ljubav djeci prije svega“ i „Odrasli slušajte nas“ nizom akcija i događanja na području Opatije i Lovrana.  Dječji tjedan već se tradicionalno 60 godina obilježava u Hrvatskoj prvog tjedna u listopadu,  a ove je godine po prvi puta i Vijeće za djecu RH i Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti po prvi put  službeno proglasilo ponedjeljak u prvom punom tjednu mjeseca listopada Međunarodnim danom djeteta.  Organizatori programa su Društvo “Naša djeca” Opatija, Grad Opatija, Općina Lovran, Osnovna  škola R.K. Jeretov Opatija, Osnovna škola  V.C. Emin  Lovran, Dječji vrtić Opatija te Festival Opatija.

 [više]

ROMOBILIJADA

Autor: Tanja Sudiskas, 28. 9. 2010. 21:16

U zgradi Volosko je u četvrtak, 23.9.2010. povodom obilježavanja EUROPSKOG TJEDNA MOBILNOSTI 2010. organizirana od 10.00 -14.30 sati vožnja spretnosti upravljanja romobilima za učenike od 1.-3. razreda u organizaciji KŠR „Gorovo“.

 [više]

RAZMJENA UDŽBENIKA

Autor: Fredi Glavan, 17. 6. 2010. 09:46

Kao pomoć roditeljima Grad Opatija i naša škola organizira  
RAZMJENU UDŽBENIČKOG MATERIJALA
ZA 2010./'11. ŠKOLSKU GODINU

 

MOLIMO SVE UČENIKE I NJIHOVE RODITELJE, KOJI SU PROŠLE GODINE DOBILI UDŽBENIKE OD GRADA (i ostale), DA SE ODAZOVU, SAČUVAJU IH I DOĐU NA RAZMJENU.

 

RAZMJENA UDŽBENIKA U ŠKOLI JE
PONEDJELJAK 28. lipanj 2010. od 17:00 h do 20:00 h

 [više]

Natječaj za učenike škole

Autor: Fredi Glavan, 20. 1. 2010. 13:31

MOLIMO SVE ZAINTERESIRANE UČENICE/KE DA SE JAVE PREDMETNOJ NASTAVNICI/NASTAVNIKU I OBAVIJESTE RAZREDNICU/KA,
UKOLIKO ŽELE SUDJELOVATI NA NATJEČAJU
DRUŠTVA NAŠA DJECA OPATIJA.


Ravnatelj: Fredi Glavan, prof.

 [više]

Radovi iznad zgrade Volosko

Autor: Fredi Glavan, 18. 11. 2009.

Započeli su radovi uređenja pristupne cestice za automobile roditelja koji dovoze/odvoze djecu u zgradu Volosko.

Ovim putem se zahvaljujemo Gradu Opatija i našem gradonačelniku gospodinu Ivi Dujmiću što je konačno riješen problem koji nas je dugo mučio. Nadamo se da će sigurnost naših učenica/ka pri dolasku i odlasku iz škole ovim zahvatom biti puno bolja.

 [više]

PONOVNO U ŠKOLSKIM KLUPAMA

Autor: Fredi Glavan, 18. 11. 2009.

7. studenog 2009. u Osnovnoj školi „ Rikard Katalinić Jeretov“ u Opatiji upriličen je susret nekadašnjih učenika 8.c razreda, šk.god. 1998./ 1999.

 

 [više]

Jednodnevni nagradni izlet u Pulu učenika 6a

Autor: Fredi Glavan, 6. 11. 2009.

Nagrada Grada Opatije je ovaj jednodnevni izlet u Pulu za učenike 6.a. Osvojili su ga
šk.god. 2008./2009. u akciji sakupljanja starog papira postignutim trećim mjestom s ukupno 4.030 kg.
 
Izlet realiziran petak, 6. studenog 2009.
 [više]

EKOLOGIJA - Sadnja smokve

Autor: Tanja Sudiskas, 21. 10. 2009.

20. listopada 2009. u našu školu je stigla sadnica smokve koju nam je poklonilo Društvo naša djeca Opatija. Smokva je posađena na našu novu stazu iza škole.

 [više]

SADNJA SADNICE MAGNOLIJE U ŠKOLSKOM VRTU

Autor: Saša Bačić, 6. 10. 2009.

Dana, 22. rujna 2009. godine u školskom vrtu posađena je jedna sadnica magnolije, kao simbol suživota s prirodom.
Tom prigodom, dogradonačelnik Ernie Gigante Dešković je naglasio da Grad ne daje svoju potporu samo deklarativno, već nam je budućnost djece doista na prvom mjestu.

Dragana Karamarko, prof.

 [više]

REZULTAT IZBORA ZA VIJEĆNIKE VI SAZIVA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA

Autor: Fredi Glavan, 1. 6. 2009.

Upravni odjel za financije i društvene djelatnosti Grada Opatije temeljem članka 4. Statuta Dječjeg gradskog vijeća Grada Opatije dana 03.lipnja 2009. godine objavljuje

 

REZULTATE IZBORA

ZA VIJEĆNIKE VI SAZIVA DJEČJEG GRADSKOG VIJEĆA

 [više]

Manifestacija "Mladi Opatije za zdravije sutra"

Autor: Fredi Glavan, 7. 4. 2009.

Savjet mladih Grada Opatije je svoj program za 2009. godinu posvetio zdravlju. Ideja organiziranja manifestacije kojom bi promicali zdravlje i održivi razvoj našega kraja je rezultirala organiziranjem manifestacije "Mladi Opatije za zdravije sutra" koja će se održati 18.travnja 2009. godine u dvorani Gorovo i na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

Molimo vas da u subotu, 18.travnja 2009. godine, koristite bicikle, pješačite, dodatno brinete za okoliš, zdravo se hranite te činite sve u cilju podrške brizi za buduće generacije.

 [više]

 CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / www.os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju