preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

EKO vijesti

VIRTUALNOM SADNJOM u potjeru za Platinastom plaketom Međunarodne EKO škole - podrška akciji PGŽ i JU Priroda "Zasadi stablo, ne budi panj!"

Autor: Fredi Glavan, 24. 10. 2019.

Danas započinjemo akciju u matičnoj školi koja je ušla u program EKO škole tekuće školske godine podrškom akciji PGŽ i JU Priroda "Zasadi stablo, ne budi panj!"

 

U skladu s našim statusom EKO škole, ove godine smo jako aktivni. Provodimo dvije aktivnosti kojima želimo zaslužiti i narednu Platinastu plakatu Međunarodne EKO škole.

Davnih godina ravnatelj Fredi Glavan, tada učitelj informatike, imao je zadovoljstvo u školi pokrenuti dva programa: GLOBE sa suradnicom, sada umirovljenom učiteljicom biologije kolegicom Marijom Popović i ECO Schools sa sadašnjom ravnateljicom (tada učiteljicom PB) doma u Lovranu, kolegicom Natašom Tomić. Tada je sa suradnicama ekološkim projektom, koji je prezentiran na međunarodnoj konferenciji u Londonu, snimio stanje biljnog pokrova oko matične zgrade. Ove godine, nakon dugo godina, nastavljamo u suradnji s kolegicama Marijom Žilić (biologija) i Draganom Karamarko (tehnička kultura) ovaj vrijedan projekt za koji je ravnatelj izradio elektroničku bazu podataka svih biljnih vrsta u okolišu matične zgrade i veliki plakat koji se nalazi u holu škole. Naravno, učenici naše škole će biti i ovaj put glavni aktivisti.

Drugi vrijedan projekt je vezan za inicijativu poštovanog gospodina Rajka Ukića (3tCable) koji pokreće uređenje staze u Veprincu. Vrijedne ruke učiteljica iz Veprinca i njihovih učenika će biti aktivisti u Veprincu. Sigurni smo kako će ove dvije aktivnosti doprinijeti ostvarenju naše želje - Platinaste plakete EKO škole.

Kako bi podržali akciju "Zasadi stablo, ne budi panj!",

dolje smo danas virtualno zasadili opatijsku kameliju, kao poziv na donaciju i realizaciju ideje prikazane na donjoj simulaciji. Pozivamo prijatelje da nam pomognu realizirati ovu početnu ideju i PRETVORITI VIRTUALNU SADNJU U PRAVU!. Unaprijed zahvaljujemo!

 

Ravnatelj Fredi Glavan, prof.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / www.os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju