preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica

Nova cesta 53; telefon: (051) 703 910; email: rkj@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
Zgrada Volosko: (051) 701 279
Područne škole: Ičići (051) 704 311; Veprinac (051) 299 082
Ovo je portal vijesti rada škole koji stvaraju učenici, učitelji i suradnici.
Sve važne trajnije obavijesti nalaze se na Vršnom web mjestu škole (otvara novi prozor preglednika).


Najnovije vijesti Škole

Završna sjednica konferencije Eurochild

Autor: Serena Calderara Cvjetović, 6. 11. 2018.

U Opatiji je završila međunarodna konferencija „Gradimo bolju Europu s djecom: pridružite nam se!“ koja se održavala od 29. do 31. listopada 2018.

Dio konferencije bili su i učenici naše škole, predstavnici Gradskog vijeća, a pojedini članovi konferencije posjetili su i Područnu školu Veprinac gdje je za njih bio organiziran prigodni program te brojne delicije koje su za njih pripremili roditelji i djeca.

 Dana 31. listopada 2018. u 11:30 sati održala se završna sjednica konferencije  gdje su se sastali moderatori: Caith Larkins, Petra Dylan i Lana Hainsworth. Zaključne govore održali su Maja Vučinić Knežević,  Adine Michaele Codres, Mario Malja, Genevieve Avenard, Astrid Podsiadbwski te Fahima i Tymon.

Fahima je govorila o tome kako joj je drago što se ovoliko ljudi sastalo i nada se da će iz konferencije proizaći puno motivacijskih ideja. Tužna je jer je Eurochild za ovu godinu gotov, ali uz to je sretna što je bio ovako uspješan i nada se da će ovo utjecati na nas.

Tymon je istaknuo da je svako dječje mišljenje važno i treba ga slušati. Najvažnije poruke koje su nam ovi mladi zagovaratelji dječjih prava prenijeli su da bi svaka vlada u Europi  trebala napraviti poučavanje o pravu djeteta u svakoj školi te da bi svaka vlada u Europi trebala  provesti sveobuhvatnu strategiju sudjelovanja za svu djecu koja obavezuje lokalne, regionalne i nacionalne nositelje odluka da vode računa o djeci.

Nakon njihovih govora, Petra Deranja postavljala je pitanja članovima konferencije o pravima djece. Nakon pitanja, Ivo Dujmić, gradonačelnik Opatije, izjavio je kako je presretan jer je Opatija bila u ova tri dana centar Europe prepun djece. Tako je završila ova važna trodnevna konferencija za koju se nadamo da će pozitivno utjecati kako na djecu tako i na odrasle koji su za nas odgovorni.

Otvaranje i zatvaranje konferencije popratile su učenice 8.b razreda Marija Magdalena Matić i Laura Ferlan.
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / www.os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju