preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica
Najnovije vijesti Škole

13. FESTIVAL KAMELIJA

Autor: Marijana Mavić, 31. 3. 2021.

Festival kamelija održava se u Opatiji već punih 13 godina. Centralni dio programa 13. festivala kamelija bila je izložba kamelija koja se održala od 26. do 28. ožujka u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, a ostala događanja vezana uz festival prebačena su u drugu polovicu travnja. Izložba kamelija tradicionalno se odvija u paviljonu Šporer, ali zbog posebne situacije prošle godine održalo se online. Udruga ljubitelja kamelija Opatija već duži niz godina djeluje u Opatiji i okolici, aktivno promiče kulturu uživanja u prelijepim cvjetovima kamelije. Na izložbi su nagrađeni brojni učenici, a i među njima su se našli i učenici naše škole. Nagrade je osvojilo ukupno šest učenika naše osnovne škole. U kategoriji od prvog do četvrtog razreda prvo mjesta osvojio je Ante Fantov kojem je mentorica Silvija Šimunović, drugo mjesto pripalo je Evi Cvek s mentoricom Ingrid Maleš, a treće Aleksandri Ivanovoj s mentoricom Marinom Crnković.

U kategoriji starijih razreda slavile su učenice 5.c razreda sa svojom mentoricom Vanjom Kusturin-Zukić. Prvo mjesto pripalo je Pauli Škarici, drugo Isabelli Ruži Brko, a treće Lari Machiedo.

Mentorice Ingrid Maleš, Marina Crnković, Vanja Kusturin-Zukić  te Silvija Šimunović sigurno se jako ponose svojim učenicama i učenicima. Nagrađeni su otišli kući s prigodnim poklonima i osmjesima na licima. Bravo!

Novinarke 6.b razreda
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / www.os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju