preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica
Najnovije vijesti Škole

DANI HRVATSKOG JEZIKA U NAŠOJ ŠKOLI

Autor: Marijana Mavić, 15. 3. 2021.

Dani hrvatskog jezika slave se od 1991. godine. Ova kulturna manifestacija utemeljena je odlukom Hrvatskoga sabora radi podizanja jezične kulture te boljeg poznavanja hrvatskog jezika i njegove povijesti. Hrvatski jezik temelj je naše pismenosti, identiteta i kulture.

U našoj školi Dane hrvatskog jezika obilježili su i 6.b i 8.c razredni odjeli tijekom nastave Hrvatskog jezika izrađivanjem glagoljičnih slova od kartona te izradom plakata o životu i djelu Fausta Vrančića. 

Vesela glagoljica 6. b razreda:

 

 

Faust Vrančić poznat je u svijetu po svojim izumima, a značajan je i kao autor prvog hrvatskog rječnika i to kao dio petojezičnog rječnika najuglednijih jezika Europe.  Imao je presudni utjecaj na hrvatsku leksikografiju. To su sve razlozi zbog kojih je 8. c odlučio urediti pano posvećen upravo njemu. Prilikom pretraživanja mrežnih izvora učenicima je pomagala knjižničarka Lorena Mrvčić Fućak, a za predivan izgled i raspored plakata zaslužna  je profesorica Vanja Kusturin Zukić.

‘’470 godina od rođenja Fausta Vrančića’’ - pano 8.c razreda:
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / www.os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju