preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija

 > Naslovnica
Najnovije vijesti Škole

ŠKOLSKO NATJECANJE LIKOVNE KULTURE

Autor: Marijana Mavić, 5. 3. 2021.

U našoj školi održano je školsko natjecanje u likovnoj kulturi. Pripreme i sam proces trajali su čak tri tjedna. Tema je bila portret ili autoportret, a podtema: Baština - hrvatska folklorna i tradicijska etnografska baština.

Na županijsko natjecanje prošli su Dea Pivotti, Patrik Uhač,.Sara Železnik i Melita Švić.

 

 

 

Učenici su imali mogućnost biranja između kolagrafije, grafičkog ili digitalnog crteža. Oni koji su odlučili koristiti tehniku kolagrafije ,služili su se raznim materijalima poput vune, tkanine i kartona koji se lijepe na podlogu i zatim marljivim radom ukrašavaju. Učenici koji su se odlučili za digitalni crtež, koristili su se digitalnim materijalom poput tableta i digitalne olovke. Natjecatelji su bili podijeljeni u dvije skupine sa svojim mentoricama. Prva skupina, koju je vodila profesorica Vanja Kusturin Zukić, imala je šest učenika, a to su: Vita Turin, Tea Korić, Istok Celin, Ira Magdić, Dea Pivotti i Patrik Uhač. 

Profesorica Vanja rekla nam je kako se ponosi svojim učenicima te da su svi radovi bili veoma lijepi i da iza njih stoji težak i marljiv rad. Također je napomenula da komisiji nije bilo lako odabrati.

Naša druga profesorica, Suzana Ravašan vodila je skupinu od sedmero učenika koju su činili: Helena Matulja, Sara Železnik, Mila Car, Melita Švić, Anja Kučić, Ana Vičić i Petra Butorac. U skupini profesorice Suzane učenice su se više služile digitalnom radom. Profesorica je zadovoljna radovima te je napomenula kako je veoma teško u tako kratkom razdoblju napraviti digitalan crtež.

Još jednom čestitamo svim učenicima na trudu, a onima koji su prošli na županijsko želimo puno uspjeha!

Novinarke: Paola Janjetić i  Pia Petričić Ferlin

 
CMS za škole logo
Osnovna škola "Rikard Katalinić Jeretov" Opatija / Nova cesta 53, HR-51410 Opatija / www.os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr / ured@os-rkatalinic-jeretov-opatija.skole.hr
preskoči na navigaciju